2010. augusztus 12., csütörtök

Aranyos napom volt

Ma délután feleségemmel, Erikával kimentünk a Margitszigetre, az úszó Európa Bajnokságra. Azt hiszem jobban időzíteni sem tudtunk volna, hiszen biztos láttátok „aranyos” nap volt ma. Hihetetlen volt a hangulat, még most is libabőrös leszek, ha arra gondolok, hogy üvöltöttük a több ezer magyarral együtt, hogy „HAJRÁ MAGYAROK!”

Nol.hu: http://nol.hu/sport/uszo_eb__tokeletes_nap_volt_

2. sz. választókörzet: Győri István

Győri István

"Szakértelemmel, pártérdekek nélkül Százhalombattáért!"



45 éves vagyok, Orosházán születtem, ahol a gimnáziumi érettségit is megszereztem. Első diplomámat a szegedi Tanárképző Főiskola földrajz-testnevelés szakán kaptam, majd elvégeztem az Eötvös Lóránd Tudományegyetem földrajztanár szakát is.
Húsz éve élek és dolgozok Százhalombattán, lakhelyem a Kodály sétány 22. alatt van,ahol feleségemmel és 17 éves fimmal élünk. Munkahelyem a Széchenyi István Szakközépiskola és Gimnázium.
Munkám egyben a hobbim is, szabadidőmben szívesen utazok, érdekelnek más országok tájai és népei, szívesen kertészkedek és barkácsolok hétvégi telkünkön. Aktívan sportolok, korábban atletizáltam, triatlonoztam, jelenleg rendszeresen edzek a Karate Egyesületben.

Tizenhat éve veszek részt a város közéletében is számos különböző területen, jelenleg is külső tagja vagyok a Városfejlesztési és környezetvédelmi bizottságnak.

Ezért is örültem Vezér Mihály megtisztelő felkérésének, hogy immár pártérdekek nélkül szolgálhassam városunk további fejlődését.

Programom:

  • Képviselőként azon szeretnék dolgozni, hogy a város eddigi fejlődése ne torpanjon meg, a források minden helyzetben álljanak rendelkezésre, megfelelő tartalékok mellett.
  • A közrend, közbiztonság további erősítése.
  • Új munkahelyek teremtése.
  • A rászorultak támogatásának növelése.
  • Az egészségügyi ellátás továbbfejlesztése.
  • Ingyenes védőoltások és szűrőprogram további kiterjesztése.
  • Közép és hosszú távú városfejlesztési koncepció kialakítása, ami egyesíti a mostani elszigetelten meglévő városrészeket.
  • Közvilágítás megbízhatóbb, és takarékosabb működése.
  • Lakóházak gépészeti berendezéseinek korszerűsítése a szigetelések hatékonyságának növelésére, akár az un. Passzív házak kialakítása minél nagyobb részben pályázatok útján.
  • Parkolási gondok megoldása a városrészben.
  • Városunk oktatási intézményeiben a magas szintű tárgyi és személyi feltételek további biztosítása, Intézmények együttműködési feltételeinek megteremtése a hatékonyabb munkavégzés céljából.
A szakterületek összehangolását, a következő képviselő-testület Oktatási Bizottságának egyik fontos feladatának kell, hogy tekintse.
A további programokat Önök segítségével szeretném kialakítani, az Önök igényei szerint. Hiszen, a képviselő a lakókat kell, hogy képviselje nevéhez híven.

A 2. sz. települési egyéni választókerület az 8482-1/2010. határozat melléklete alapján:

3. szavazókör
Helye: Bölcsőde Gazdasági Bejárata
            Kodály Zoltán sétány 11.
  • Irinyi János utca teljes közterület
  • Jedlik Ányos utca páratlan házszámok
  • Kodály Zoltán sétány folyamatos házszámok 22-24-ig

 4. szavazókör
Helye: Bölcsőde Főbejárat
            Kodály Zoltán sétány 11.
  • Bláthy Ottó utca páros házszámok 2-12-ig
  • Bláthy Ottó utca páratlan házszámok
  • Erkel Ferenc körút folyamatos házszámok 46-66-ig
  • Jedlik Ányos utca páros házszámok

Új Duna-hid épülhet Százhalombattán

A múlt héten rendkívüli Képviselő-testületi ülést tartottunk, ami után a következőt nyilatkoztam a Magyar Távirati Irodának. Egyebek mellett a hatos úthoz történő közvetlen csatlakozás kiépítését, egy új dunai híd létesítését, illetve a Téglagyári-völgy hasznosítását és összekapcsolását egy kikötővel teszi lehetővé Százhalombattán a városfejlesztési dokumentumok módosítása. E fejlesztések révén Százhalombatta várhatóan maga mögött hagyhatja zsákszerű elzártságát, új munkahelyek létesülnének, fellendülnének a vállalkozások, nőne a szolgáltatások köre, illetve a helyi adóbevétel, emelkednének az ingatlanárak. Az úthálózat kiépítésével párhuzamosan tervezik az úgynevezett Téglagyári- völgy turisztikai célú hasznosítását is. Egyes elképzelések szerint egy új kikötőből is megközelíthető kalandparkot alakíthatnának itt ki. Az úthálózat kiépítésével párhuzamosan tervezik az úgynevezett Téglagyári- völgy turisztikai célú hasznosítását is. Egyes elképzelések szerint egy új kikötőből is megközelíthető kalandparkot alakíthatnának itt ki. A nagyszabású beruházások megkezdése a jövő év közepére- végére várható - mondta Vezér Mihály. A helyi képviselő-testület nemrégiben megadott „zöld jelzésére” azért is volt szükség, mert a százhalombattai Temperáltvizű Halszaporító és Kereskedelmi Kft. (TEHAG) új tulajdonosi köre olyan nagyszabású logisztikai, kereskedelmi központ kiépítését tervezi, ehhez a városfejlesztési terveknek is igazodniuk kell - tette hozzá. Vezér Mihály elmondta, hogy a TEHAG új tulajdonosai a tervek szerint közvetlen csatlakozást építenek ki a város és a 6-os út között, így a kereskedelmi fejlesztések nyomán megnövekedett forgalmat az új csomópont felé terelik. A polgármester szerint a megépülő új útvonal segít abban, hogy a hosszútávú európai közlekedésfejlesztési terv részét képező – az Észak- Európát az Adriával összekötő – úgynevezett C4-es korridort is „kihasználva” lendületes fejlődésnek induljon a város. Magyarázatképpen megjegyezte: ha Magyarország csatlakozik a C4-hez - melynek része lesz az M6-osba befutó M11-es autópálya-, 4-5 éven belül megépülhet egy új Duna híd az erőmű és a város között.