2010. szeptember 30., csütörtök

Számítunk Önökre, hogy Önök is számíthassanak ránk!

Tisztelt Választók!

1.             A társasházak adósságrendezését csak Vezér Mihály által vezetett önkormányzat képes megoldani. Igazságos rendezést akarunk!
A becsülettel fizetőket nem éri hátrány, a fizetni nem tudók számára emberséges és személyre szabott megoldást kínálunk.
A társasházak számára az adományok gyűjtését gőzerővel folytatjuk.
A helyzet kialakulásáért felelősök pedig nem fogják megúszni!

2.             Szeretnénk megköszönni a bizalmát mindazoknak, akik jelöltjeinknek adták a kopogtató cédulát. Kérjük Önöket, hogy október 3-án feltétlen jöjjenek el szavazni! Az Önök által támogatott programunkat csak akkor tudjuk megvalósítani, ha minél nagyobb számban küldik képviselőinket az Önkormányzatba!
Kérjük, támogasson minket, hogy szolgálhassuk Önöket és Százhalombattát.
Számítunk Önökre, hogy Önök is számíthassanak ránk.

3.             3. Vezér Mihály javaslatára az itt látható buszmegálló építését még az idén elkezdi az Önkormányzat. Az új utasváróra 25 millió Ft-ot szavazott meg a Képviselő-testület. A nap 24 órájában működő modern, 60 m2 alapterületű, fűtött jegypénztárral és mellékhelyiségekkel rendelkező buszmegálló kerül átadásra rövidesen.

4.     Az ÉSZKE munkájával és költségén kifestettük a vasútállomás váróhelyiségét! Sajnos a MÁV erre nem tudott költeni.
Az eddigi lerobbant váróhelyiség méltatlan volt városunkhoz. Ezúton köszönjük az ÉSZKE aktivistáinak és támogató tagjainak.

                                                                                      

Főbb fejlesztések 2006 és 2010 között
Százhalombattán


-         Idősek Gondozóháza bővítése
-         Matrica Múzeum teljes felújítása
-         Dunafüredi Közösségi Ház megépítése
-         Kiss László Sportuszoda
-         Szalai János Uszoda
-         Polgárok Háza – Médiacentrum
-         Főtéri Rendezvényközpont, Táncház, 86 db lakás
-         Főtér díszburkolat csere, Művelődési Központ felújítása,
66 gépkocsi beállású mélygarázs nyilvános használatra
-         Mentőállomás
-         Parkok építése, Damjanich út felújítása, Városkapu, Olajmunkás út felújítása, Betongyár felszámolása a vasútállomással szemben.

Építés alatt: Óvárosi óvoda, fűtött, korszerű váró a buszpályaudvaron.

Elnyert pályázati pénz: 1.800 millió Ft !!

Amire még büszkék vagyunk: tiszta város, a társasházak felújításai, ingyenes védőoltások, szűrőprogramok, vállalkozásfejlesztési támogatások 200 millió Ft, idősek, sérültek, rászorultak támogatása, fiatalok lakáscélú támogatása, ingyen tankönyv, óvodai pótreggeli, erdei iskolák.

Tisztelt Városlakók!

Ha azt akarják, hogy a következő 4 év is ilyen, vagy még nagyobb fejlődést hozzon, szavazzanak az ÉSZKE képviselőire!


                                                                                  Tisztelettel:


                                                                             ÉSZKE elnöksége

Az ígéret földje – Százhalombatta! ...avagy zöld lámpát a programoknak!

Kedves választópolgárok! 

Bizonyára Önöknek is feltűnt, hogy Százhalombattán, az Önkormányzati Választás közeledtével arányosan nő a polgármester-jelöltek ígéret szintje is. Egyre több helyen olvasom, hogy mi mindent kellene végre megcsinálni Százhalombattán, ami eddig, hát... hogy is mondjam... szóval nem egészen úgy ment ahogyan mennie kellett volna. Ez persze főként a jelenlegi vezetés hibája, így a jelöltek ötleteik megvalósításához egyetlen aprócska változtatást  kérnek a lakosságtól. Jelesül azt, hogy őket tessenek megválasztani polgármesterré október 3-án!

Jobbról is, balról is mindenki kerékpár utat akar építeni, (egyébként ez érdekes, manapság minden város minden jelöltje mindenhová kerékpárutat akar építeni, mert az most nagyon „Trendi”!) Az egyik oldal „I love Batta” a másik oldal egy szellemes fordítással „Szeretlek Batta” szlogennel küzd a győzelemért!
Hát ezért jó független polgármester-jelöltnek lenni. Véleményem szerint:
 Pártokat a Parlamentbe! Helyieket a közéletbe!
Mert nagyon igaz a mondás, hogy
a pártpolitika az olyan, mint az ablakpucolás:
 akárhonnan nézzük, a mocsok valahogy mindig a túloldalon van!
A jelöltjeiket szinte mind egy szálig ismerem. Legtöbbjükkel évek, évtizedek óta együtt dolgozunk. Kivétel ez alól a FIDESZ polgármester jelöltje, aki jelenleg még csak ismerkedik Százhalombattával, új lakhelyével, de reméljük október 3.-ig sikerül neki is bemutatkoznia az összes szomszédnak. Valószínűleg ezért nem merészkedett – a többi polgármester-jelölttel ellentétben - valamelyik körzetben személyesen is indulni, mert ott bizony (kisváros!) a lakók személy szerint ismerik a helyieket. Ellentétben a nagyvárosokkal, ahol a választópolgárok 99%-a soha az életben nem is látta „jelöltjét”! Így azokon a helyeken nem Nagy Katalinra vagy Kis Zebulonra szavaznak, hanem az ő képük alatt Orbán Viktorra, vagy Gyurcsány Ferencre.
Nagyon remélem, hogy nálunk a lakosság érdemeikért, emberi, szakmai megítélésük alapján döntenek majd városuk következő négy évének sorsáról.


A jobboldal – szokása szerint - nemigen rukkol ki elképzelésekkel, inkább csak riogat kicsit a „szörnyű múlttal”, abban reménykedve, hogy Orbán Viktor sikerei magukkal húzzák jelöltjeiket az önkormányzatba.
Baloldali ellenfelem viszont meglepett bátorságával. Jelenlegi alpogármesterem vörösbe borította Százhalombattát! Ez mindenképpen bátorságra vall. Mint ahogyan programja is. Végigolvastam alcímekkel összefoglalt elképzeléseit.
Fészek, mentőöv, kéz a kézben, őszidő, városvédő, stb programok.
Érthető okokból most itt nem részletezném a programokat, akit érdekel, úgyis megtalálja.
Ő is pontosan tudja, hogy ezekből mi az, ami már megvalósult, mi az amit együtt már elindítottunk.

Úgyhogy már csak egy programot javasolok neki, a -”Zöld lámpa programot!”
A „Zöld lámpa program” egy szintbéli gyalogos átkelő építésének terve az M6-on Batta magasságában. Ott aztán, mikor pirosra (vörösre??) vált a szemafor,  városunk baloldali politikusai váltott műszakban éjjel-nappal koldulnának kicsit az arra haladó autósoktól. Merthogy ennek a programnak, amit  megismertünk van egy pici hibája, amit polgármesterjelölt társam éppúgy tud, mint én. Nincs anyagi fedezete!!! Ahhoz, hogy a tervekből minden megvalósuljon háromszor annyi bevételünknek kellene lenni (De örülnék neki!!!) de nincs!

Ellentétben a FIDESZ állításával, hogy : „Kong a város kasszája az ürességtől!” talán egyetlen településként az országban tartalékkal vághatunk neki a következő ciklusnak. De ez a 4 milliárd forint is kevés lenne a nagyívű tervei megvalósításához. Így aztán mindketten tudjuk, hogy ez csak blöff, ígérgetés. Dehát ez a program, tudjuk nem nekünk kettőnknek szól, hanem a választópolgárok hinni akaró tömegének. Ezért kicsit módosítottam a híres mondáson amúgy Szabó Attila módra:

„Az ígéret szép szó – ha benyalják, úgy jó!”


Nem akarok az ellenfeleim túlzó hibáiba esni, ezért őket kérem, mondják el helyettem az én 16 éves polgármesteri működésem eredményeit. Idézet a Szocialistáktól: „- ...évek óta felelősen gondolkodó szakemberek és Százhalombatta iránt elkötelezett politikusok összessége, akik hosszú ideje alázattal szolgálják az itt élőket, és látható fejlődést generálnak!”

Szóval évek óta látható a szép fejlődés! Köszönöm!
Úgy tűnik ugyanez jobbról is látszik:

„Ahogy a városban mentem, láttam, hogy látványos és hatalmas beruházások folynak, a közterületek, parkok viszonylag rendezettek és tiszták, vannak virágok, a játszóterek jelentős része megfelel az európai uniós előírásoknak. Már éppen kezdtem elhinni, hogy valójában minden rendben van ebben a városban, amikor egy mondat eszembe jutott a Kis Hercegből: „Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges,
az a szemnek láthatatlan.”
Jól érzi a FIDESZ polgármester-jelöltje. És a szívével is lát valamit:
Százhalombatta számomra az életet, az otthont és a jó közérzetet jelenti. 
…..Ez a város nem tesz különbséget közöttünk. Ez a város valamennyi lakóját egyformán szereti. Ragaszkodásunkkal, tevékenységünkkel legyünk méltóak erre a szeretetre. Ennek a városnak lelke van.”

Így van. Köszönöm az elismerést. A jövőben is szeretnék megfelelni e magas szintű elvárásnak! 

Tisztelettel: Vezér Mihály