2010. augusztus 31., kedd

Megújult parkok, játszóterek - Cikk a Hírtükörről

Közel tíz éve határozta el Százhalombatta képviselő-testülete a városi parkok, játszóterek programozott, ütemezett felújítását. Augusztus 30-án újabb három pihenőparkot és játszóteret vett át a város nevében Vezér Mihály polgármester a kivitelező Zöldterület-fenntartó és Fejlesztő Kft-től. A beruházás összesen nyolcvanmillió forintba került.


A ZÖFE régi partnere a városnak, az ünnepélyes parkátadáson Kotán Zoltán ügyvezető igazgató jelent meg. Első állomásként a hivatal mögött felújított pihenőparkot járta végig a polgármesterrel, aki elmondta, a felújítást részben a főtéri átalakulás inspirálta, másrészt sürgető volt az elvadult növényzet felszámolása is.

Az átadások második helyszínén, a Béke és az Augusztus 20. utca közötti parksávon többen is megjelentek a környéken élők közül. Itt - főleg a nyugdíjas lakók igényeinek megfelelően - több pihenőpadot is kihelyeztek, a kismamák és gyerekek egy kisebb, az uniós előírásoknak megfelelően biztonságos, ütéscsillapító burkolattal ellátott játszóteret kaptak. Pogány Gyula és Szabó Attila, a körzet képviselői elmondták, régi adósságát rendezte a városvezetés, hisz a környék lakói több mint tíz éve vártak erre. A képviselők köszönték a kivitelezők rugalmasságát, akik az időközben felmerült ötleteknek megfelelően alakították a területet, orvosolták a problémákat. Az esetleges hiányosságok majd a használat során derülnek ki, amiket menet közben lesz alkalom korrigálni.

A dunafüredi Búzavirág téren kialakított grundfoci-pályán és játszótéren a környező házakból jelentek meg a családok. A polgármester arra biztatta őket, hogy ne hagyják szó nélkül, ha rongálást tapasztalnak, és hozzátette, felhívja a közterület-felügyelők figyelmét is, hogy fokozottan óvják a megújult parkot, a kihelyezett játékok épségét. Szél Pál, Dunafüred képviselője megemlítette, hogy a lakók eddig is tevékenyen részt vettek a park növényeinek ápolásában, a játszószerek megóvásában. Arra kérte a dunafüredieket, hogy továbbra is hasonló aktivitással, összefogással vigyázzanak a megújult közterületekre.

Az avatásokat követően többen is eltettek egy-egy kis darabot a nemzetiszínű szalagból, ezzel is mintegy valódi tulajdonosaivá válva a parkoknak, játszótereknek.