2010. november 10., szerda

Tornászverseny lesz a Sportcsarnokban

2010. november 13-14-én ismét kerül megrendezésre a Nemzetközi Tornaszövetség versenynaptárában is szereplő Matolay Elek Emlékverseny az Ízisz Kupáért elnevezésű Nemzetközi Női Korcsoportos Tornászverseny. A 14 ország 120 versenyzője részvételével megrendezésre kerülő rangos viadalnak ebben az esztendőben Százhalombatta ad helyet.


A Matolay Elek Emlékverseny hazánk egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező sporteseménye. Az 1900-as évek eleje óta zajló viadalt immáron több, mint másfél évtizede a Postás Sport Club Torna Szakosztálya rendezi meg.

2010 a magyar tornasport ünnepe. A Magyar Torna Szövetség ugyanis idén ünnepli fennállásának 125. évfordulóját. A jubileumra, a tornasport hazai úttörőire és kiemelkedő egyéniségeire kiadványokkal, sporttörténeti könyvvel, kiállítással, bemutatókkal, ünnepi közgyűléssel, jubileumi nemzetközi Grand Prix versennyel emlékezik a sportág. Az ünnepi év kiemelkedő eseménye a Matolay Elek Emlékverseny az Ízisz Kupáért.

A százhalombattai Városi Sportcsarnokban (2440 Százhalombatta, Vasút utca 41.) két napon át zajló nemzetközi korcsoportos tornászversenyre a várakozásokat felülmúló létszámban jelentkeztek a csapatok. Itt lesz egyebek mellett Izrael, Németország, Hollandia, Szerbia, Norvégia és Jordánia válogatottja, de természetesen a teljes hazai mezőny is képviselteti magát.

Százhalombatta – Nemzeti Sportváros címéhez méltóan – kiemelten támogatja a sportéletet. A település lakosságának több mint 10%-a igazolt sportoló. Számos egyesületben mozoghatnak a rendszeres testedzés mellett elkötelezett százhalombattaiak a legkisebbektől a legidősebbekig. A városban sportcsarnok, szabadtéri sportpályák, műfüves pálya, két uszoda és a strandon (télen fedett) 50 méteres versenymedence várja a sportolni vágyókat. Százhalombatta számos rangos hazai és nemzetközi versenynek biztosított már helyszínt, a kosárlabdától a rugbyn és a lövészeten át az extrém sportokig, de évek óta itt rendezik meg az úszók rövidpályás országos bajnokságát is. A tornasport egy új színfolt lehet a város életében, ezért Százhalombatta Város Önkormányzata térítésmentesen biztosítja a Matolay Elek Emlékversenyhez a Városi Sportcsarnokot.