2010. szeptember 24., péntek

Kifestettük a várótermet



forrás: Hírtükör

Kifestették a százhalombattai vasútállomás várótermét az ÉSZKE aktivistái szeptember 23-án. Mint elmondták, az ottani állapotok méltatlanok voltak a minden más tekintetben épülő-szépülő városhoz, és az utazóknak is kulturáltabb környezetet kívántak biztosítani.
Az ÉSZKE megmutatta, hogy dolgozni kell, nem csak beszélni róla – nyilatkozta Kiss László, a körzet képviselőjelöltje. Fazekas Csaba, az 1-es körzet képviselőjelöltje a csapatmunkát, az összefogás fontosságát emelte ki. Úgy gondolja, folytatása is lesz az akciónak. "Mindenkinek a szemét bántotta, mindenki beszélt róla" – mondta Győri István, a 2. körzet képviselőjelöltje. "A váróterem kifestése jó példa arra, hogy kis dolgokkal is lehet nagy változást elérni. Reméljük, mindenkinek örömére fog szolgálni a vidám sárga szín!" – egészítette ki Kovácsné Sipák Mária, a 8. körzet képviselőjelöltje.



Vezér Mihály polgármester elmondta, hogy már az év elején döntés született egy 60 négyzetméteres, fűthető, pénztárral ellátott, 24 órán át nyitva tartó buszpályaudvar megépítéséről. A huszonötmillió forintos beruházás terve jelenleg zsűrizés előtt áll, ezt követően írhatják ki a közbeszerzési pályázatot, és a polgármester szerint még az idén el is készülhet az új épület. Lapunk kérdésére hozzátette, a MÁV és a VOLÁN örömmel veszi a felújításokat, de arra nem lehet számítani, hogy a költségekhez is hozzájáruljanak. A tervek szerint azonban a jegypénztárért bérleti díjat kérne a város a VOLÁN-tól.