2010. szeptember 15., szerda

Százhalombatta ismertsége (valóban) nőtt

Forrás: Batta Online

Huszonhárom helyet javított, és ezzel a második legjobban kommunikáló kisváros lett Százhalombatta az idei városimázs toplistán. Az Image Factory és az Observer Budapest Médiafigyelő harmadik alkalommal tette közzé jelentését a hazai települések üzeneteit összehasonlító vizsgálatáról.

A három kategóriában kihirdetett eredmény szerint a megyei jogú városok között a tavalyihoz hasonlóan Debrecen, a nagyvárosok között Gödöllő, a kisvárosok körében pedig már harmadik alkalommal Balatonfüred imázsa a legvonzóbb a 2009-es médiamegjelenések alapján.

 Balatonfüred 2009-ben is bebizonyította, hogy remekül tud élni kiváló adottságaival, hiszen folyamatosan építette imázsát a nyilvánosságban. Tudatos stratégia eredménye, hogy a város rendezvényeivel, kommunikációjával a Balaton kulturális fővárosa képet erősíti. A stratégiai célcsoport is egyértelmű: a magasabban képzett, kultúrafogyasztó, idősebb réteg, amelynek van pénze és kedve is költeni egy-egy színvonalasabb programra.

Százhalombatta a 2009-es év kellemes meglepetését okozta: az előző évhez képest 23 helyet javítva szerezte meg az "ezüstérmet". "Sikere azt bizonyítja, hogy a kisvárosok között tudatos, jól felépített kommunikációval és a média számára izgalmas eseményekkel fel lehet kerülni a térképre"- kommentál az Image Factory hírlevele. Százhalombattához hasonlóan Mohács is nagyot lépett előre 2008-as teljesítményéhez képest: a város a tavalyi 17. helyről való elmozdulást elsősorban annak köszönheti, hogy sikerül nemzetközi brandet fejlesztenie az eddig a benne rejlő potenciált kevéssé kihasználó busójárásból.
 
A pontozásban ismét nagy hangsúlyt kapott a városi internetes portálok értékelése. Ebben a kategóriában az abszolút győztes 2009-es teljesítménye alapján ismét Pilisvörösvár honlapja lett. (További információ, kutatási jelentés: www.imagefactory.hu) 





Polgármester-jelölt

Öröm volt együtt lenni!

Öröm volt együtt lenni!

Minden idők egyik legsikeresebb Battai Napok programjain vagyunk túl. Azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy mindenki csodálatosan érezte magát és hála a szervezőknek a kicsiktől a nagyokig mindenki megtalálta számítását ezen a három napon. Azt sajnálom, hogy pénteken és szombaton is rengeteg eső esett, bár látszólag olyan volt, mintha nem is lett volna csapadék, hisz minden programon rengetegen voltunk. Külön öröm és jó érzés volt, hogy a szakadó eső ellenére olyan sokan eljöttek a Játékos Városok Találkozójára, hogy drukkoljanak ismerősüknek, kollégájuknak, szerettüknek. A SZÁKOM-osok nagyon helyesek voltak, megérdemelték volna a legjobb drukker címet. A végén én is vizes lettem, de egyáltalán nem bántam, mert a hűvös idő ellenére szép emlékeket ébresztett ahogy a MOL csapatában játszó - régebben a Játék Határok Nélkül csapatát erősítő - Soós Elek és csapata belökött a vízbe. Nagyon szuper volt látni ennyi ismerős arcot ahogy játszanak, a többiek pedig szurkolnak. Esténként a Borfaluban voltunk feleségemmel, ahol szintén rengeteg ismerőssel és ismeretlen ismerőssel találkoztam és beszélgettem: Öröm volt együtt lenni!