2010. szeptember 6., hétfő

Olvasói levél - emailen kaptam

Tisztelt Vezér Mihály Polgármester Úr!



Levelemmel azért keresem meg, mert már bizonyára tudomást szerzett a mai napon történt „promóciós tevékenységről” a Damjanich utcai CBA élelmiszerüzlet előtt.

Az eset vonatkozásában a következőt szeretném leírni. Sajnos én is azon emberek között vagyok, aki ma első kézből kapott a fantasztikus Magyar Hírlap című újságból, az utcán álló, lézengő „rikkancsoktól” idősebb hölgyek egyikétől. Nem tudom, vagyis inkább azt mondom, hogy nem értem miért így kell valakinek kampányolni.

Az már elég szomorú, hogy az ember békésen sétál az utcán, épp menne a napi bevásárlását elintézni és elé áll egy kedvesnek tűnő hölgy – azt, hogy miért csak tűnő azt később részletezném – és se szó, se beszéd leszólít, hogy „adhatok egy újságot?” Hírtelen azt hittem, hogy aprópénzt szeretne, mert „Fedél Nélkül”-t osztogat. De sajnos NEM! Ugyan is a válaszomat meg nem várva már a kezembe is nyomta a LAPOT! Én zavaromba megkérdeztem, hogy „De, hát ez egy fizetős napilap!” erre Ő kedvesen elmosolyodva azt felelte, hogy nem baj promóciós tevékenység és ingyen van. A tekintetemből láthatta, hogy értetlenül állok a szituáció és az élelmiszerüzlet előtt, ekkor ő még kedvesebben oda libbent újra és készségesen elmondta, hogy mivel helyi százhalombattai eseményt dolgoz fel, így ingyen van ma ez a lap, majd rámutatott a lap elő oldalán található cikkre. Majd ironikusan hozzá fűzte, hogy „Látja? Olvassa el, és megtudja!” És igen, ekkor világosodott meg bennem az ún. promóciós tevékenység és az utcán kóricáló hölgyek célja és érdeke, valamint az ingyenes napilap oka. Haza érve a vásárlásból, áttanulmányozva a cikket, amelyről azt gondolom, hogy - teszem hozzá, igen nagy intellektuális képességre utal – egy politikai kampány és más, valamint mások, lejáratására utal és szeretne rávilágítani Önre, aki egy igen elismert és nagyra becsült Polgármester Százhalombattán. Véleményem szerint a cikk nem releváns értékű és ennek okán gondoltam, hogy levélben foglalva írom meg a véleményem.

Engem mélységesen felháborít, hogy ha valaki polgármester szeretne lenne, akkor az miért a másikat próbálja bemocskolni és miért nem azt hirdeti, hogy Ő mennyivel tudna többet tenni városunkért mint a jelenlegi Polgármesterünk, és mi az amivel Ő több, amiért megéri neki bizalmat szavazni. Arra nem gondolt az illető, hogy ezzel nem Vezér Mihályt fogja minősíteni, hanem saját magát, és emberekben megfogalmazódik az ami bennem is, hogy Ő valójában kis is és mit szeretne Százhalombattán? Mit szeretne a Százhalombattai emberektől. Egy választási kampány arról kellene szóljon, hogy én, mint polgármester-jelölt miben és mivel tudok többet adni azoknak akik rám szavaznak és adnak nekem egy esélyt, hogy be is bizonyítsam mindazt amit a kampányom ideje alatt hirdettem és vallottam.

Ebből mindenki levonhatja a konzekvenciát és remélem a megfelelő emberre – jelenleg is a város első emberére - Vezér Mihályra fog szavazni. Nem szabad bedőlni annak, ami az országos választáson bebizonyosodott, hogy csak embereknek a szájuk nagy és tehetségük pedig nulla, hozzáértésük pedig nulla a köbön. És azért, mert országosan többséget szerzett egy pártpolitikai szervezet, azt kihasználva akar valaki „hatalomra” kerülni, mert az Ő arca mellett az éppen hatalmon lévő pártpolitikai szervezet logója van. Én azt vallom a cipész, maradjon a kaptafánál. Mindenki azt tegye, amihez a legjobban ért és amiben rutinja van. Ezért is mondom azt, hogy Önre van most szüksége Százhalombattának. És nem kizsákmányoló kuruzsló messziről jött emberekre, akinek az a fő célja, hogy kit, mikor és hogyan tud lejáratni a lehető legjobban rossz hírnévben feltüntetni.

Én ezért is fogok a Független Polgármesterünkre azaz Önre szavazni októberben és bízom abban, hogy közös erővel le fogjuk tudni győzni azokat a jelölteket akik hozzáértés nélkül szeretnének „Hatalomra” jutni.

Végezetül, kérem engedjen meg egy megjegyzést: Lehet, hogy a csatát megnyerték, de a Háborút a Vezér nyeri!

Tisztelettel: Wné (egy százhalombattai választópolgár)