2010. szeptember 25., szombat

Tény az alagút végén!

A Hírtükörben Dr. Hegedűs Róbert Úr, polgármester-jelölt társam dörgedelmes nyílt levélben utasította vissza egy megjegyzésemet, ami „doppingvétséges” sportolói múltjára utal. Ezek szerint én nem tudom jól, és Ön már régen tisztázta magát a dopping vád alól. (?) Ha ez kiderül, tiszta szívemből, őszintén bocsánatot fogok kérni Öntől! Nem a rágalomért, hiszen a "doppingvétség" címszó alatt jelenleg valóban szerepel az Ön neve, hanem azért, mert figyelmetlenségből nem vettem észre, hogy az Önt elítélő szervezet ezek szerint azóta megkövette személyét, így neve már nem hozható összefüggésbe ezzel a gyalázatos módszerrel. Nekem is fontos, hogy egy, a hazám címerét a szíve fölött viselő sportolóról senki ne mondhassa el igaztalanul, hogy: sikereit és bukását a szteroidoknak köszönheti!!!

• „2003-ban a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség (ICF) két évre eltiltotta a versenyzéstől Hegedűs Róbertet akinek szervezetében szteroid nyomára bukkantak.”

• "A hazai szövetség elismerte ugyan, hogy a mintában volt szteroid, de orvosi igazolás bizonyítja, hogy az egy injekciós kúrával került oda a sportoló gyógykezelése során. Hegedűs szerintük nem doppingolt!"

• „Az IFC ilyen esetekben nem mérlegel, hanem a szabályoknak megfelelően kirója a büntetést. A jogorvoslatra pedig ezt követően van lehetőség.”

Mint tudjuk felmentést nem attól a bíróságtól kell kérni amelyik nem ítélte el az embert, hanem attól amelyik elmarasztalta. Nos, ezt a Dr. Hegedűs Róbert nevére, a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség által kiállított felmentést nem találtam meg eddig sehol, pedig nagyon kerestem!

Ebben kérem, kérem hát Hegedűs Úr kis segítségét!

Ön még 2003-ban megígérte, hogy nemzetközi szinten is megharcol az igazáért. Mivel pedig Ön arról híres, hogy betartja az ígéreteit, (ezt el is várják Öntől a választópolgárok!) remélem az elmúlt hét esztendőben sikerrel járt. Sajnos viszont amíg a felmentő ítéletéről nem szerez tudomást a világ, addig Ön jogilag egy megbélyegzett ember! A WADA Kódex 2. Cikkely 2.1 alapján Ön doppingvétséget követett el! Ez az álláspontja az Önt eltiltó legmagasabb szintű sport – szakmai – jogi szervezetnek. Nem az enyém! A Nemzetközi Kajak-kenu Szövetségé! De, hát ezt épp Önnek mondjam!? Önnek aki a Szegedi Tudományegyetem Jogi Karán szerezte a diplomáját?

Idézet a Magyar Olimpiai Bizottság Preambulumából:
"A dopping megöli a tiszta sportot, és meggyalázza a becsületes verseny szellemét. A tiltott módszerek használata, vagy a szabályok kijátszása, megsértése egyértelműen csalásnak minősül. A sportban a legsúlyosabb vétség a törvénytelen módszer segítségével aratott siker!"

A politikában is!

Százhalombatta polgárai velem együtt izgatottan várják, hogy fenti módon igazolja az ügyben ártatlanságát.

Csak hogy tudjuk, mire számíthatunk a jövőben..




„Doppingoláson érték kajakos világbajnokunkat” (2003. 05. 22.)

http://sportgeza.hu/sport/heged/

„Pozitív lett Hegedűs Róbert doppingtesztje” (2003. 05. 22.)

http://www.mno.hu/portal/147731

„Pozitív lett kajakbajnokunk doppingtesztje” (2003. 05. 23.)

http://www.origo.hu/sport/egyeni/20030522pozitiv.html

„Hegedűs nem doppingolt, de mulasztott” (2003. 06. 25.)

http://www.origo.hu/sport/egyeni/20030625hegedus.html

„Hegedűs Róbert B tesztje is pozitív”(2003. 06. 02.)

http://www.origo.hu/sport/egyeni/20030602hegedus.html

„Visszavonul a doppinggal vádolt kajakvilágbajnokunk” (2003. 07. 31.)

http://www.origo.hu/sport/egyeni/20030731vegleg.html