2011. április 20., szerda

Öttusa Világkupa a Csónakázó-tónál - Május elején Százhalombattára figyel a világ

Világra szóló esemény színhelye lesz május elején Százhalombatta, ahol első alkalommal rendeznek öttusa világkupa-futamot. Nagyon készül erre a város, hiszen ilyen rangos nemzetközi versenyt – bár sportvárosként rengeteg nagy rendezvény színhelye volt már – még nem láthattak a battaiak. A sportág legjobbjai látogatnak hozzánk, így nem túlzás, hogy négy napig rajtunk lesz a világ szeme.  

Magyar reménységek
 Az április 12-i budapesti sajtótájékoztatón, a Magyar Sport Házában együttműködésről állapodott meg Szabó Lajos, a Magyar Öttusa Szövetség elnöke és Százhalombatta polgármestere nevében Macsali Róbert, sportreferens, valamint Prosits Attila, a WestEnd City Center igazgatója, annak apropóján, hogy május 5-8. között a Duna-parti városban rendezik meg az Öttusa Világkupa harmadik versenyét, a TriGránit Öttusa Világkupát.
 
A város anyagilag és erkölcsileg is támogatja a rangos sporteseményt – hallottuk Macsali Róberttől -, hiszen a versenyre lovas pályát, mobil lovardát, bemelegítő lovas pályát, a kombinált számokhoz pedig lőteret és futópályát alakít ki, mindezt pedig az egyik legszebb részen, a Dunához közeli Csónakázó-tó területén. Százhalombattán - Nemzeti Sportvároshoz méltón - kiemelt sportélet folyik, a lakosság több mint tíz százaléka igazolt sportoló. Számos egyesületben mozoghatnak a rendszeres testedzés hívei a legkisebbektől a legidősebbekig.
 
Az öttusa új színfolt lehet a város életében, ezért is támogatja az önkormányzat kiemelten a programot.
A világkupa beharangozón megjelent a fél öttusa válogatott, akiknek a tagjai közül ketten is szép emléket őriznek városunkról. Marosi Ádám világbajnok például azt emelte ki, hogy az ismert események miatt örül, hogy Kairó nem szerepel a sorozat programjában, és ha a napokban, Szicíliában nem jön össze, akkor hazai környezetben szerezheti meg az olimpiai kvótát, akár már Battán, ahol tizenkét évesen úszóként járt. Németh Róbert a tavalyi rövidpályás úszó OB-n vendégeskedett nálunk, és szintén jó emlékeket őriz.
 
Százhalombatta már bizonyította sport iránti elkötelezettségét, sikerrel irányította magára a sportdiplomácia figyelmét, és a jövőben is minél több hazai és nemzetközi versennyel szeretne kitűnni – mondta Macsali Róbert.
 
Május 5-8-a között tehát rajtunk a világ szeme: 39 ország csaknem kétszáz versenyzője vesz részt a világkupa-futamon.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése