2010. augusztus 10., kedd

Elkészült Dunafüred új főutcája

Kedves Barátaim!

Ezúton szeretnék örömmel értesíteni mindenkit, hogy augusztus elejére elkészült a dunafüredi Damjanich utca 440 millió forintos rekonstrukciója. Augusztus 7-én 16 órától újra megnyitották a forgalom előtt a négy hónapja, szakaszosan lezárt útszakaszt. Ettől a naptól a VOLÁN buszjáratai is a megszokott útvonalon közlekednek.

A tegnapi nap folyamán személyesen is megtekintettem az elkészült utat, ahol a Polgármesteri Hivatal illetékes munkatársa kalauzolt végig. Az utca gát felöli oldalán készítettek egy díszkutat, melyből ivóvíz folyik, ezzel hozzájárulva az arra járók komfort érzetének növeléséhez. A Damjanich utca felújítása az önkormányzat idei út- és járdarekonstrukciós programjának részeként valósulhatott meg. A beruházás érintette az utca Tesco áruház előtti körforgalom és a gát közötti szakaszát. Az útfelújításon kívül teljesen kicserélték a régi, elhasználódott ivóvíz-vezetéket, és sor került a csapadékvíz-elvezetésének kiépítésére, végül a teljes járdarekonstrukcióra.

A Damjanich utca ünnepélyes átadására augusztus 16-án 11 órakor kerül sor, ahol a Forrás Néptáncegyüttes bemutatója után, a hagyományokhoz visszatérve söröshordó gurítással ünnepeljük az út átadását, amelyet azután csapra vernek. Tiszteletét teszi ugyanakkor egy matuzsálemnek számító, 1926-os úthenger, amivel jelképesen elvégzik az „utolsó simításokat”.

Ezúton szeretnélek meghívni benneteket a jeles eseményre, remélem, hogy sokan el tudtok jönni!

További szép estét kívánok mindenkinek!

Természetesen még nem térek nyugovóra, megígértem, hogy a mai rendkívüli képviselő-testületi ülést összefoglalom. A következő postom tehát a tanácskozás lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése