2010. augusztus 16., hétfő

Tánc és hordógurítás a Damjanich utcán

Kedves Barátaim, Ismerőseim!

A kivitelező Puhi-Tárnok Kft. ma délelőtt 11 órakor hivatalosan is átadta Százhalombatta megújult főutcáját, amit a város nevében mintegy 200 fő társaságában vettem át.

Szeretném megköszönni, hogy ilyen sokan eljöttetek. Továbbá köszönöm a sok személyes biztatást amit kaptam.
Többen érdeklődtek, hogy a jövőben várható-e a Damjanich utca teljes rekonstrukciója a Tesco áruháztól a városközpont felé. Ezzel kapcsolatban szeretnélek titeket tájékoztatni, hogy amint a főtéri beruházás befejeződik, az utca felújítását folytatjuk, és befejezzük!
A délelőtt folyamán szóbakerült a Főtér II. projekt is. Battai Napok után, szeptember közepén kerül átadásra a megújult Szent István tér. Az idei szokatlanul nagy esőzései miatt csúszást szenvedett beruházás háromnegyed része készül el szeptemberre, a szint alatti garázs építése miatt a tér egy kis része, valamint a Barátság Művelődési Központ nem kerül átadásra még. A megnyitón azonban már közösen hallgathatjuk a harangjáték játékos dallamait, gyönyörködhetünk a különböző vízi elemekben, és megcsodálhatjuk a tér új fényeit.

Visszatérve a ma délelőtti út átadásra, a megjelentek a PUHI-Tárnok Kft. vendégei voltak egy korsó sörre, üdítőre és pogácsára. A hordógurítás előtt a helyi Forrás Néptáncegyüttes növendékei a Bara zenekar dallamaira táncolt, táncoltatott meg bennünket. Rég nem volt rá alkalmam, ezért ma nem hagyhattam ki a sörcsapolást. Tekintettel a megjelent, mintegy 200 emberre, beálltam a Halászcsárda pincérei közé sörtcsapolni. Nagy élmény volt! :)



Remélem, hogy a Szent István tér átadására mégtöbben fogtok eljönni, és együtt ünnepeljük majd a várostörténeti eseményt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése